29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Τέλη κυκλοφορίας: Ξεκινάει η πληρωμή με τον μήνα

Τέλη κυκλοφορίας: Ξεκινάει η πληρωμή με τον μήνα
Τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα αφορούν όσους κατόχους οχημάτων έχουν προβεί σε ακινησία. Δείτε πότε ανοίγει η πλατφόρμα για να πληρώσετε και πως υπολογίζονται τα κόστη.

Ενεργοποιείται την Τετάρτη 1η Μαϊου 2024 η πλατφόρμα του myCAR για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα, σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

Το μέτρο αυτό επιτρέπει στους ιδιοκτήτες που έχουν θέσει το όχημα τους σε ακινησία, να το επανακυκλοφορήσουν για ορισμένο χρονικό διάστημα, πληρώνοντας μέρος των τελών κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η κυκλοφορία οχήματος για ένα μήνα, πληρώνοντας αναλογικά το 1/12 των τελών κυκλοφορίας.

Αντίστοιχα αν ο ιδιοκτήτης δηλώσει πως θέλει να κινεί το όχημα του για δύο μήνες, θα πληρώσει τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12 για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία και συγκεκριμένα την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα ή την πρώτη εργάσιμη του επόμενου μήνα, εφόσον η τελευταία μέρα είναι αργία.

Στην περίπτωση που ο κάτοχος επιθυμεί να κινήσει το όχημα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από το ήδη επιλεγμένο, θα πρέπει να καταβάλλει το υπολειπόμενο ποσό των ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει την αίτησή σου!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 27310 78363, στο γραφείο μας στην οδό Λυκούργου 172 (πλησίον Δικαστικού Μεγάρου), καθώς και μέσω email στο info@i-ekep.gr.

Ωράριο λειτουργίας M. Εβδομάδας:

Μ. Δευτέρα 8:00 - 16:00

Μ. Τρίτη 8:00 - 16:00

Μ. Τετάρτη 8:00 - 16:00

Μ. Πέμπτη 8:00 - 16:00

Μ. Παρασκευή 9:00 - 14:00

Μ. Σάββατο Κλειστά