11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

ΜARKET PASS 2: Νέες αιτήσεις - Ποιους αφορά

ΜARKET PASS 2: Νέες αιτήσεις - Ποιους αφορά

Επέκταση του Market Pass δόθηκε για τρεις ακόμη μήνες (Αύγουστος - Σεπτέμβριος και Οκτώβριος) με στόχο να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες από την συνέχιση της ακρίβειας, ειδικά στο βασικά είδη διαστροφής.

Αίτηση θα κάνουν μόνον όσοι είναι νέοι δικαιούχοι και δεν είχαν κάνει την προηγούμενη φορά, είτε γιατί έχασαν τις προθεσμίες, είτε γιατί δεν κάλυπταν τα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια που ίσχυαν. Οι παλαιοί δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν νέα αίτηση, ακόμα και αν είχαν κάνει αίτηση αλλά απορρίφθηκε.

Όσοι έχουν υποβάλει αίτηση, ακόμη και αν απορρίφτηκαν, δεν θα χρειαστεί να την ξανακάνουν, καθώς το σύστημα αυτόματα θα θεωρήσει ότι οι αιτήσεις επανυποβλήθηκαν και θα γίνει ο έλεγχος με βάση τις νέες φορολογικές δηλώσεις.

Το νέο επίδομα θα δοθεί αυτόματα σε όλους όσους είχαν κάνει τον Φεβρουάριο την αίτησή τους, απλώς θα γίνει έλεγχος και θα διαπιστωθεί εάν θα πάρουν ή όχι και αυτή τη φορά τα χρήματα με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2022.

Η επέκταση θα είναι τρίμηνη (Αύγουστος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος) με στόχο να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες από τη συνέχιση της ακρίβειας στα τρόφιμα, παρότι τα σενάρια έκαναν λόγο για παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου. Εξάλλου, η Κομισιόν έχει δώσει συστάσεις στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. για περιορισμούς σε δαπάνες και μέτρα οικονομικής στήριξης από το 2024.

Σε ό,τι αφορά οι αλλαγές στους δικαιούχους, αυτές δεν θα είναι επειδή θα αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια, αλλά επειδή ενδεχομένως κάποιος να είχε υψηλότερο εισόδημα -ή αντίθετα να είχε μικρότερο εισόδημα- το 2022 από ότι το 2021 και έτσι θα αλλάξει η λίστα των πληρωμών.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι εφόσον το νέο Market Pass θα δοθεί με βάση τις φορολογικές δηλώσεις 2023, δύο είναι τα σενάρια: Είτε λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων στις 31 Ιουλίου 2023 και έτσι ανοίγει ο δρόμος για το άνοιγμα της πλατφόρμας vouchers.gov.gr για το Market Pass, είτε παίρνουν και άλλη παράταση οι φορολογικές δηλώσεις και πάμε για Market Pass με βάση τα εισοδήματα του 2021, όπως έγινε και τον Φεβρουάριο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 27310 78363, στο γραφείο μας στην οδό Λυκούργου 172 (πλησίον Δικαστικού Μεγάρου), καθώς και μέσω email στο info@i-ekep.gr.

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα 8:00 - 16:00

Τρίτη 8:00 - 16:00

Τετάρτη 8:00 - 16:00

Πέμπτη 8:00 - 16:00

Παρασκευή 8:00 - 16:00

Σάββατο 8:00 - 14:00